Liczba postów: 5
2
Hej
Czy język angielski na matematyce jest ogólny czy jednak bardziej nastawiony na słownictwo matematyczne?
Czyli czy na przykład uczymy się tam na angielskim gramatyki, czasów czy jednak tylko same słówka i teksty matematyczne stricte?
proszę o pomoc.
Liczba postów: 2,804
7
Raczej bedzie to prosty angielski bez zadnego specjalistycznego slownictwa badz na kilku zajeciach bedzie slownictwo specjalistyczne.
Wysyłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk 2
Hobbysta, rowerzysta, człowiek ceniący ciszę i święty spokój przede wszystkim w życiu.
2
To po co mi to drugi raz przechodzić skoro większośc umiem? Chodziłam do brytanii, mam certyfikat FCE czy jest jakaś możliwość zwolnienia z angielskiego?
7
(16-05-2012, 21:41 )candidate napisał(a): To po co mi to drugi raz przechodzić skoro większośc umiem? Chodziłam do brytanii, mam certyfikat FCE czy jest jakaś możliwość zwolnienia z angielskiego?
Nie obraz sie, ale nie jestes jedyna osoba na studiach. Tobie to niepotrzebne a innym sie przyda. U mnie w instytucie nie bylo zwolnien. Mozesz sie dogadac z prowadzacym czy Cie zwolni, ale on zapewne Ci odpowie, ze skoro masz certyfikaty to kolokwia napiszesz spiewajaco i bez problemu bedziesz miec 5.0. Sam mam certyfikaty, ale na angielski chodzilem bo poniewaz:
-byl miedzy zajeciami na przyklad
-byl milym przerywnikiem pomiedzy technicznymi przedmiotami
Hobbysta, rowerzysta, człowiek ceniący ciszę i święty spokój przede wszystkim w życiu.
2
nie obraże się, spokojnie, ale uważam mój angielski za dobry i nie widzę potrzeby uczyć się rzeczy, które już znam
Szkoda, że nie ma zwolnień dziwnie tutaj na PWSz są ci profesorkowie.
7
(16-05-2012, 22:09 )candidate napisał(a): nie obraże się, spokojnie, ale uważam mój angielski za dobry i nie widzę potrzeby uczyć się rzeczy, które już znam Szkoda, że nie ma zwolnień dziwnie tutaj na PWSz są ci profesorkowie.
Wiesz
moze mnie i Ciebie zaskocza i zwolnia. Nie wiem naprawde
mnie nikt nie chcial zwolnic w kazdym badz razie
nawet kumpel, ktory chodzil na profil angielski do liceum nie zostal zwolniony