Odpowiedz 

3 lo w Tarnowie - opinie

30-05-2012, 19:08
Post: #1
3 lo w Tarnowie - opinie
Witam
Chciałbym poznac opinie o tarnowskiej słynnej trójce. Jak tam wygląda nauka? Duzo trzeba się uczyć, dobrze uczą? Matury uczniowie ponoć świetnie zdają
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
30-05-2012, 21:43
Post: #2
3 lo w Tarnowie - opinie
W tym roku I LO przegoniło w rankingach III. Co do matur to muszą oni świetnie zdać ponieważ idą tam "najlepsi" uczniowie gimnazjum. W końcu III LO to ma taka renomę, ze szok. Jakby do innych szkol, czy to X czy XIV LO tez poszło tyle samo ludzi z wysokimi wynikami to tez by były wysoko.
Prawda jest taka, ze szkoła jak każda inna. Nauki troszkę więcej, ludzie troszkę wywyższający się przez to, ze chodzą do III LO. Jednak to jest moje zdanie tylko na ten temat powiem szczerze wszystko zależny od Ciebie. Bo nawet najlepszy nauczyciel nie przygotuje Cie do matury jak sam nie będziesz chciał. A jak sam będziesz chciał to szkoła nie jest ważna bo tak samo możesz się przygotować w I jak i w XIII LO
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-06-2012, 16:21
Post: #3
3 lo w Tarnowie - opinie
Co to znaczy, że się wywyższają? Nie ma przyjaznej atmosfery tam wsród uczniów?

Powiedz mi jeszcze, jak tam jest w wymaganiami? dużo wymagają ze wszystkich przedmiotów, nie tylko z kierunkowych?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-06-2012, 8:49
Post: #4
3 lo w Tarnowie - opinie
bananowy napisał(a):Co to znaczy, że się wywyższają? Nie ma przyjaznej atmosfery tam wsród uczniów?
Chodzi o to, że ludziom będącym w tej szkole nieraz wydaje się, że są lepsi bo są z III LO. Jak się im powie potem, że ja też się dostałem do tej szkoły ale nie poszedłem bo chciałem coś mieć w życiu a nie tylko maturę to patrzą na Ciebie jak na wariata, że jak to Ty mogłeś nie pójść do III LO co ludzie się o to zabijają Ale sama atmosfera w szkole jest ok Oczywiście jest to pojęcie subiektywne

bananowy napisał(a):Powiedz mi jeszcze, jak tam jest w wymaganiami? dużo wymagają ze wszystkich przedmiotów, nie tylko z kierunkowych?
To jest liceum, tam nie masz kierunkowych przedmiotów moim zdaniem. Owszem jak pójdziesz na biol-chem to będziesz miał więcej biologii, ale ona jest w każdej szkole więc to nie jest kierunkowy przedmiot
Wymagania są większe, ale to przez to właśnie żeby było z kim konkurować w czasie matur i potem się szczycić, że znów się przegoniło I LO i w drugą stronę Jednak zdarzają się tam też przeciętni uczniowie, czyli nie wybitne jednostki tylko takie o I one też sobie bardzo dobrze radzą Ja na przykład z palcem w tyłku robiłem zadania z fizyki i matematyki z 3LO chociaż nie chodziłem do tej szkoły
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-04-2013, 20:53
Post: #5
3 lo w Tarnowie - opinie
Dzięki Ci wielkie kolego za solidne opinie o III LO Jakby ktoś chciał coś dodać od siebie można pisać.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25-02-2016, 22:03
Post: #6
3 lo w Tarnowie - opinie
Jak wyglądają lekcje wf w III LO? Czy więcej jest ćwiczeń czy raczej cały czas gra? Jakieś aerobiki czy coś podobnego?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-03-2016, 10:35
Post: #7
3 lo w Tarnowie - opinie
Nie ma reguły, zależy na jakiego nauczyciela trafisz. Na początku każdego WF-u jest zawsze rozgrzewka a potem wybiera się osoby, które chcą grać w piłkę nożną, hokeja czy siatkówkę.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
 
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki dobry (i tani) serwis laptopów w Tarnowie możecie polecić?
Cześć! Pojawiły się poważne (sprzętowe) problemy z prawie 3-letnim laptopem które wymagają ingerencji elektronika/informatyka w serwisie. W związku z tym mam do Was pytanie: który, jaki [url=http://pwsz-tarnow.edu.pl/Dobry-serwis-laptop%C3%B3w-t]dobry serwis laptopów[/url] możecie polecić w Tarnowie? Taki aby nie naprawiali tego miesiąc oraz aby nie wzięli za to połowy wartości laptopa :) Gwarancja też dobrze, aby była na ich "robotę" przynajmniej 3 miesięczna.
admin 6 2,438 03-01-2017 14:20
Ostatni post: kaski
  Stomatolog Tarnów OFTALDENT
Nie i nie skorzystam, tak samo jak i odradzam wszystkim. A czemu ? Za gównianą reklame
kasia033 1 620 28-09-2016 13:45
Ostatni post: miniek15m
  Ikea w Tarnowie
Hej Nie wiecie czy w Tarnowie jest już IKEA? słyszałem wielokrotnie że coś miało być ale nic więcej w tym temacie nie wiem- ktoś objaśni?
adam 8 6,581 22-09-2016 11:59
Ostatni post: Megan
  Gdzie w Tarnowie kupić rower? Sklep rowerowy w Tarnowie
Generalnie w Tarnowie jest dużo sklepów rowerowych. Wydaje mi się, że Bieniasz-Bike na Rydza Śmigłego. Jest to chyba jeden z większych sklepów w mieście, gdzie wybór jest całkiem spory. Dodatkowo TANDEM przy Narutowicza/Krakowskiej. To tyle, gdzie ja kupowałem swoje rowery ;) Generalnie OK.
coolszach 14 13,813 13-07-2016 15:08
Ostatni post: miniek15m
  Najtańsza księgarnia w Tarnowie
Zatem zapytanie tutaj o to, gdzie jest najtańsza księgarnia w Tarnowie i czekanie na odpowiedź będzie szybsze niż zamówienie książki przez internet, gdzie w 90% przypadków dotrze ona na następny dzień roboczy?
pgrobel 5 2,051 06-03-2016 17:11
Ostatni post: miniek15m



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Zaprzyjaźnione strony
Forum tarnowskie - Agora Moscice.pl - lokalna społeczność w internecie BTSY.EU - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
16 LO w Tarnowie im. Armii Krajowej Miasto i ludzie Moje miasto Tarnów