Odpowiedz 

Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie

17-06-2013, 19:41
Post: #1
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Cześć
Sporo znajomych podróżuje na trasie Tarnów - Kraków oraz Kraków - Tarnów właśnie tym Voyagerem. Ktoś z Was też nim jeździ? Chciałbym poznać opinie czy faktycznie jest lepiej niż w PKP? Czy jest wygodniej i szybciej? Chodzi mi o kursy poranne i popołudniowe/wieczorne. Czy jest tam klimatyzacja w tych autobusach?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-06-2013, 18:35
Post: #2
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Znacznie lepiej niz w PKP, nie ma takich opóźnień. Dla mnie znaczniej wygodniej. Potok na tej trasie dużo mniejszy w przypadku Voyagera, dlatego nie jest tak ciasno, komfort jazdy na pewno na plus. Polecam.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-06-2013, 20:24
Post: #3
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Komfort jazdy jest znacznie lepszy niż w pociągach. W ich autobusach jest klimatyzacja co jest niewątpliwym atutem w porównaniu do PKP. Drugim atutem jest czas podróży, aczkolwiek można mieć i tutaj pewne wątpliwości. Miałem okazje podróżować w godzinach 14-17 czyli w czasie największego szczytu komunikacyjnego w miastach. Wyjazd z Krakowa o 14.00, wjazd na autostradę po ponad 30 minutach jazdy przez miasto. Podróż autostradą około 45 minut. Kolejne 30 minut stanie w korku w Tarnowie zanim dojedzie się do dworca PKS. Łącznie czas trwania podróży wynosił więc prawie 2h. Oczywiście było wygodnie (kto miał miejsce siedzące) oraz przynajmniej pracowała klimatyzacja (czego trudno oczekiwać w PKP).

Minusem jest fakt, że nie działało WI-FI...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-07-2013, 16:30
Post: #4
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Uczeń / student Kr (9PLN), dotyczy to wszystkich studentów i uczniów czy tych uczących się w Krakowie ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-07-2013, 16:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2013 16:31 przez Cubaza.)
Post: #5
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Wszystkich studentów. Przynajmniej moja znajoma zapłaciła ostatnio 9zł a studiuje w Tarnowie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-07-2013, 16:40
Post: #6
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Ok, dzięki za odpowiedź
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-07-2013, 20:23
Post: #7
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Kupując bilet przez internet płacisz 10% prowizji, a więc 90 groszy. Prowizje nie są pobierane na dworcach - w punktach sprzedaży biletów. W przypadku zakupu internetowego ciekawą opcją jest bilet na SMS - pokazujesz kierowcy na wyświetlaczu telefonu SMS w którym jest treść biletu. Nie wiem czy PKP już to wprowadziło, bo dawno z nimi nie jeździłem
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-07-2013, 18:19
Post: #8
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Czyli generalnie wygląda to bardzo atrakcyjnie w porównaniu do podróży PKP A to wifi to nikomu nie działało czy tylko w tym autobusie? Szybkie jest ono chociaż? Da się filmy online oglądac na tablecie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-09-2013, 8:19
Post: #9
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Wifi działa w zależności od danego autobusu. Jadąc do Krakowa wifi działało bez żadnego problemu a wracając do Tarnowa już innym autobusem wifi nie działało. Da się filmy oglądać.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19-09-2013, 21:22
Post: #10
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Pojawiła się konkurencja dla Voyagera na trasie Tarnów-Kraków i z powrotem. Cena dla studentów - 7 PLN. Firma to "PKM Olkusz".
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2013, 10:48
Post: #11
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Gdzie można rozkład zobaczyć, głownie mi chodzi o wyjazdy z KRK.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2013, 10:54
Post: #12
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Rozumiem, że wpisanie "PKM Olkusz" w wyszukiwarkę jest zbyt ciężkim zadaniem dla Ciebie. Jednak rejestracja i napisanie zdania na forum już takie trudne nie było.
http://www.pkmolkusz.pl/rozklady.html
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2013, 11:04
Post: #13
RE: Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
(21-09-2013 10:48 )ulTraS napisał(a):  Gdzie można rozkład zobaczyć, głownie mi chodzi o wyjazdy z KRK.

Albo strona Voyagera - http://www.voyager-transport.pl/index.php/rozklad-jazdy gdyż nie wiadomo o jaką firmę mu chodziło
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2013, 15:43
Post: #14
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Voyager na trasie Tarnów-Kraków posiada komfortowe, duże i klimatyzowane autokary oraz dodatkowo Wi-fi a ten nowy "PKM Olkusz" małe busiki takie jak jeżdżą spod Szkotnika do Brzeska czy Wojnicza
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-09-2013, 22:09
Post: #15
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Soft_Easy napisał(a):a ten nowy "PKM Olkusz" małe busiki takie jak jeżdżą spod Szkotnika do Brzeska czy Wojnicza
Jeżeli wzrośnie zainteresowanie i liczba klientów, na pewno podstawi standardowe autobusy pokroju Voyagera.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2013, 12:58
Post: #16
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Słyszałem wiele negatywnych opinii od znajomych, że Voyager się bardzo zepsuł, jakość ich usług gwałtownie spadła... czy to prawda? Podobno autobusy im się bardzo spóźniają, często się psują a także bardzo często nie ma miejsc i zamiast podstawić 2 autobusy jest tylko jeden i ludzie się nie mieszczą.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2013, 14:22
Post: #17
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Jeżdżę codziennie do Krakowa. Na trasie mijam dwa Voyagery w stronę Krakowa i jak wracam to mijam najczęściej jednego w stronę Tarnowa.
I nigdy nie widziałem żeby był przeładowany. Autobusy są ciągle te same więc się nie psują chyba. Moi koledzy co w miarę często nimi jeżdżą nie narzekają na jakość usług. Ale to ich subiektywne odczucie
A argument, że jest dużo ludzi i mają im podstawiać dwa autobusy to śmieszny argument. Raz się zdarzy, że ludzi jest w pieron to nikt nie będzie trzymał w Tarnowie autobusu zapasowego ot tak bo się może ludzie nie zmieszczą. Na pewno nie za cenę 16złotych za bilet.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
14-10-2013, 14:07
Post: #18
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Ale powinni podstawić rano po 3 autobusy na kurs a np. o 13 gdzie do Krakowa jeździ prawie pusty autobus zmniejszyć częstotliwość kursów.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
 
Odpowiedz 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Zaprzyjaźnione strony
Forum tarnowskie - Agora Najświeższe informacje z Tarnowa Wydarzenia, fotogalerie, rozrywka z Tarnowa Stacje bazowe telefonii komórkowych w Tarnowie Tarnowcity - tarnowski portal ogłoszeniowy
Wiadomości z Tarnowa 16 LO w Tarnowie im. Armii Krajowej Miasto i ludzie Moje miasto Tarnów iTarnow24.pl Moscice.pl - lokalna społeczność w internecie