Makijaz permanentny wyglda bardzo subtelnie i naturalnie obecnie, Alicja leszczyńska makijażystka w poznaniu, studio Imperial - ul.Pierkary 12/11
    imperial-permanent-makeup.pl
Odpowiedz 

Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie

17-06-2013, 20:41
Post: #1
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Cześć
Sporo znajomych podróżuje na trasie Tarnów - Kraków oraz Kraków - Tarnów właśnie tym Voyagerem. Ktoś z Was też nim jeździ? Chciałbym poznać opinie czy faktycznie jest lepiej niż w PKP? Czy jest wygodniej i szybciej? Chodzi mi o kursy poranne i popołudniowe/wieczorne. Czy jest tam klimatyzacja w tych autobusach?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-06-2013, 19:35
Post: #2
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Znacznie lepiej niz w PKP, nie ma takich opóźnień. Dla mnie znaczniej wygodniej. Potok na tej trasie dużo mniejszy w przypadku Voyagera, dlatego nie jest tak ciasno, komfort jazdy na pewno na plus. Polecam.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-06-2013, 21:24
Post: #3
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Komfort jazdy jest znacznie lepszy niż w pociągach. W ich autobusach jest klimatyzacja co jest niewątpliwym atutem w porównaniu do PKP. Drugim atutem jest czas podróży, aczkolwiek można mieć i tutaj pewne wątpliwości. Miałem okazje podróżować w godzinach 14-17 czyli w czasie największego szczytu komunikacyjnego w miastach. Wyjazd z Krakowa o 14.00, wjazd na autostradę po ponad 30 minutach jazdy przez miasto. Podróż autostradą około 45 minut. Kolejne 30 minut stanie w korku w Tarnowie zanim dojedzie się do dworca PKS. Łącznie czas trwania podróży wynosił więc prawie 2h. Oczywiście było wygodnie (kto miał miejsce siedzące) oraz przynajmniej pracowała klimatyzacja (czego trudno oczekiwać w PKP).

Minusem jest fakt, że nie działało WI-FI...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-07-2013, 17:30
Post: #4
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Uczeń / student Kr (9PLN), dotyczy to wszystkich studentów i uczniów czy tych uczących się w Krakowie ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-07-2013, 17:31
Post: #5
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Wszystkich studentów. Przynajmniej moja znajoma zapłaciła ostatnio 9zł a studiuje w Tarnowie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-07-2013, 17:40
Post: #6
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Ok, dzięki za odpowiedź
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-07-2013, 21:23
Post: #7
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Kupując bilet przez internet płacisz 10% prowizji, a więc 90 groszy. Prowizje nie są pobierane na dworcach - w punktach sprzedaży biletów. W przypadku zakupu internetowego ciekawą opcją jest bilet na SMS - pokazujesz kierowcy na wyświetlaczu telefonu SMS w którym jest treść biletu. Nie wiem czy PKP już to wprowadziło, bo dawno z nimi nie jeździłem
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-07-2013, 19:19
Post: #8
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Czyli generalnie wygląda to bardzo atrakcyjnie w porównaniu do podróży PKP A to wifi to nikomu nie działało czy tylko w tym autobusie? Szybkie jest ono chociaż? Da się filmy online oglądac na tablecie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-09-2013, 9:19
Post: #9
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Wifi działa w zależności od danego autobusu. Jadąc do Krakowa wifi działało bez żadnego problemu a wracając do Tarnowa już innym autobusem wifi nie działało. Da się filmy oglądać.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19-09-2013, 22:22
Post: #10
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Pojawiła się konkurencja dla Voyagera na trasie Tarnów-Kraków i z powrotem. Cena dla studentów - 7 PLN. Firma to "PKM Olkusz".
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2013, 11:48
Post: #11
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Gdzie można rozkład zobaczyć, głownie mi chodzi o wyjazdy z KRK.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2013, 11:54
Post: #12
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Rozumiem, że wpisanie "PKM Olkusz" w wyszukiwarkę jest zbyt ciężkim zadaniem dla Ciebie. Jednak rejestracja i napisanie zdania na forum już takie trudne nie było.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2013, 12:04
Post: #13
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
(21-09-2013 11:48 )ulTraS napisał(a):  Gdzie można rozkład zobaczyć, głownie mi chodzi o wyjazdy z KRK.

Albo strona Voyagera gdyż nie wiadomo o jaką firmę mu chodziło
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2013, 16:43
Post: #14
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Voyager na trasie Tarnów-Kraków posiada komfortowe, duże i klimatyzowane autokary oraz dodatkowo Wi-fi a ten nowy "PKM Olkusz" małe busiki takie jak jeżdżą spod Szkotnika do Brzeska czy Wojnicza
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-09-2013, 23:09
Post: #15
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Soft_Easy napisał(a):a ten nowy "PKM Olkusz" małe busiki takie jak jeżdżą spod Szkotnika do Brzeska czy Wojnicza
Jeżeli wzrośnie zainteresowanie i liczba klientów, na pewno podstawi standardowe autobusy pokroju Voyagera.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2013, 13:58
Post: #16
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Słyszałem wiele negatywnych opinii od znajomych, że Voyager się bardzo zepsuł, jakość ich usług gwałtownie spadła... czy to prawda? Podobno autobusy im się bardzo spóźniają, często się psują a także bardzo często nie ma miejsc i zamiast podstawić 2 autobusy jest tylko jeden i ludzie się nie mieszczą.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2013, 15:22
Post: #17
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Jeżdżę codziennie do Krakowa. Na trasie mijam dwa Voyagery w stronę Krakowa i jak wracam to mijam najczęściej jednego w stronę Tarnowa.
I nigdy nie widziałem żeby był przeładowany. Autobusy są ciągle te same więc się nie psują chyba. Moi koledzy co w miarę często nimi jeżdżą nie narzekają na jakość usług. Ale to ich subiektywne odczucie
A argument, że jest dużo ludzi i mają im podstawiać dwa autobusy to śmieszny argument. Raz się zdarzy, że ludzi jest w pieron to nikt nie będzie trzymał w Tarnowie autobusu zapasowego ot tak bo się może ludzie nie zmieszczą. Na pewno nie za cenę 16złotych za bilet.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
14-10-2013, 15:07
Post: #18
Voyager, trasa: Tarnów - Kraków - opinie
Ale powinni podstawić rano po 3 autobusy na kurs a np. o 13 gdzie do Krakowa jeździ prawie pusty autobus zmniejszyć częstotliwość kursów.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
 
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Stomatolog Tarnów OFTALDENT
Nie i nie skorzystam, tak samo jak i odradzam wszystkim. A czemu ? Za gównianą reklame
kasia033 1 436 28-09-2016 13:45
Ostatni post: miniek15m
  Ikea w Tarnowie
Hej Nie wiecie czy w Tarnowie jest już IKEA? słyszałem wielokrotnie że coś miało być ale nic więcej w tym temacie nie wiem- ktoś objaśni?
adam 8 6,306 22-09-2016 11:59
Ostatni post: Megan
  Gdzie w Tarnowie kupić rower? Sklep rowerowy w Tarnowie
Generalnie w Tarnowie jest dużo sklepów rowerowych. Wydaje mi się, że Bieniasz-Bike na Rydza Śmigłego. Jest to chyba jeden z większych sklepów w mieście, gdzie wybór jest całkiem spory. Dodatkowo TANDEM przy Narutowicza/Krakowskiej. To tyle, gdzie ja kupowałem swoje rowery ;) Generalnie OK.
coolszach 14 13,530 13-07-2016 15:08
Ostatni post: miniek15m
  Najtańsza księgarnia w Tarnowie
Zatem zapytanie tutaj o to, gdzie jest najtańsza księgarnia w Tarnowie i czekanie na odpowiedź będzie szybsze niż zamówienie książki przez internet, gdzie w 90% przypadków dotrze ona na następny dzień roboczy?
pgrobel 5 1,935 06-03-2016 17:11
Ostatni post: miniek15m
  3 lo w Tarnowie - opinie
W tym roku I LO przegoniło w rankingach III. Co do matur to muszą oni świetnie zdać ponieważ idą tam "najlepsi" uczniowie gimnazjum. W końcu III LO to ma taka renomę, ze szok. Jakby do innych szkol, czy to X czy XIV LO tez poszło tyle samo ludzi z wysokimi wynikami to tez by były wysoko. Prawda jest taka, ze szkoła jak każda inna. Nauki troszkę więcej, ludzie troszkę wywyższający się przez to, ze chodzą do III LO. Jednak to jest moje zdanie tylko na ten temat powiem szczerze :P wszystko zależny od Ciebie. Bo nawet najlepszy nauczyciel nie przygotuje Cie do matury jak sam nie będziesz chciał. A jak sam będziesz chciał to szkoła nie jest ważna bo tak samo możesz się przygotować w I jak i w XIII LO :P
bananowy 6 6,181 05-03-2016 10:35
Ostatni post: devilh



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Zaprzyjaźnione strony
Forum tarnowskie - Agora Moscice.pl - lokalna społeczność w internecie BTSY.EU - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
16 LO w Tarnowie im. Armii Krajowej Miasto i ludzie Moje miasto Tarnów