Liczba postów: 2
2
Czy w związku z wyjazdem na studia bądź na kilka miesięcy do innego miasta warto kupić internet LTE od cyfrowego polsatu? Czy w ogóle prędkość tego internetu faktycznie jest tak duża? Koszty jak patrzyłem wcale nie są jakoś strasznie wysokie a potrzebuję mieć stały dostęp do internetu.
Liczba postów: 2,804
7
To nie jest tak różowo. Zobacz na mapę zasięgu internetu i ta cm gdzie masz faktycznie lte. W wielu miejscach nie różni się to od zwykłego internetu mobilnego.
Hobbysta, rowerzysta, człowiek ceniący ciszę i święty spokój przede wszystkim w życiu.
Liczba postów: 2
0
Witam
Ja mieszkam w Mińsku Mazowieckim i mam pobieranie średnio około 37Mb/s. Jak dla mnie to mistrzostwo świata. Podczas umowy dostałem jeszcze PlayStation3 z Fifą he he. Niedługo święta więc pewnie znowu jakieś super promocje przygotują więc jak się zastanawiasz to poczekaj miesiąc czy dwa.
Liczba postów: 2,804
7
WTF? Zarejestrowałeś się dzisiaj, wypowiadasz się na forum PWSZ w Tarnowie, Twój pierwszy post jest wychwalający internet lte. Nie obraź się, ale strasznie mi to śmierdzi. Jeśli się nie poruszasz, jeśli Twój komputer jest w zasięgu lte, który nie jest tak duży, to tak działa to z takimi prędkościami. Jednak jak wspomniałem wcześniej, nie jest w Polsce tak różowo z tym zasięgiem.
P. S. Na pewno bitów a nie bajtów?
Hobbysta, rowerzysta, człowiek ceniący ciszę i święty spokój przede wszystkim w życiu.
Liczba postów: 2,918
294
Kolega się tutaj zarejestrował, aby wstawić reklamę w podpisie, ale już jej nie ma
Wracając jeszcze do samego internetu LTE jest tak jak Cubaza wspomniał. Jeżeli autor mieszka w centrum miasta (bądź ogólnie w mieście) to będzie to działało w miarę szybko i z zasięgiem nie powinno być problemu. Jeżeli jednak autor zamieszkuje okoliczne miejscowości, w których nie opłaca się operatorom (póki co) montować nadajników (bądź zwiększać moc/pokrycie już istniejących) prędkość nie będzie zbyt zadowalająca - i raczej o prędkości rzędu LTE nie ma co marzyć
Prędkość działania internetu na poziomie 37 Mb/s to świetny wynik. Pobieranie plików teoretycznie powinno wynosić ok. 4.5 MB/s więc tylko pozazdrościć takich prędkości, jeżeli jest to faktycznie prawda.
Liczba postów: 501
75
Ja bym zdecydowanie odradził jakikolwiek Internet mobilny w miejscach innych niż centrum miasta. Przykładowo, w takich Piotrkowicach nie ma w ogóle dobrej prędkości Internetu mobilnego, działa tak wolno i ślamazarnie, że szkoda w ogóle gadać. W centrum miasta gdy jestem na uczelni działa kilkanaście razy szybciej!
Serdecznie wszystkich Państwa zapraszam do zapoznania się z moją ofertą. Najlepszej jakości wyroby stolarskie drzwi drewniane, drzwi zewnętrzne/wewnętrzne, schody drewniane czy balustrady. Zapraszam do kontaktu.
Liczba postów: 53
12
Plus i Cyfrowy Polsat mają największy zasięg LTE w Polsce, zatem jeśli planujesz kupić tylko internet, śmiało możesz kupować w Cyfrowym Polsacie (lub Plusie - bo to ten sam właściciel i działają na wspólnej infrastrukturze). Nikt w kraju nie ma lepszego pokrycia jeśli chodzi o LTE.
Oferuję skuteczne, tanie, profesjonalne i dokładne zabiegi związane z renowacją antyków w Zielonej Górze i okolicach. Posiadam lata doświadczenia dlatego bez obaw możesz powierzyć mi swój skarb a ja doprowadzę go do jeszcze lepszego stanu.