Liczba postów: 5
2
Witam
Czas wybrać się na studia

W końcu. Może doradzicie zatem, po jakich kierunkach najłatwiej znaleźć pracę w Tarnowie? Tzn. co możecie polecić? Rozumiem że pewnie tylko instytut politechniczny wchodzi w grę i gwarantuje pracę?
A może coś innego? Doradźcie.
Liczba postów: 2,918
294
W Tarnowie wbrew pozorom nie brakuje ofert pracy dla Informatyków. Często śledząc ogłoszenia są właśnie oferty pracy dla programistów, administratorów czy web-developerów.
W dzisiejszych czasach i realiach najłatwiej pracę znaleźć jest jako Informatyk, programista czy inny pokrewny zawód związany z informatyką. Najłatwiej, gdyż brakuje specjalistów w tej dziedzinie. Podsumowując, praca dla informatyka w Tarnowie jest, jednak często wymagają osoby z doświadczeniem, które te kilka lat już przepracowały w zawodzie. Dla informatyka po studiach i bez doświadczenia będzie ciężko znaleźć pracę.
2
A co powiesz o innych kierunkach inżynierskich? Po nich nie ma już tak dużej liczby ofert o pracę?
Liczba postów: 2,918
294
Ja nigdzie nie napisałem, że po Informatyce w Tarnowie jest pełno ofert pracy. Napisałem, że są oferty pracy - na przekór niektórym którzy ciągle narzekają, że dla informatyków pracy w Tarnowie nie ma. Dla wszystkich pracy nie będzie, to fakt, ale praca jest, tylko trzeba umieć ją znaleźć.
Tak samo jest z innymi kierunkami, pracę jak chcesz to znajdziesz w zawodzie.
2
A po innych kierunkach niż tylko te inżynierskie jak to wygląda? Łatwo o pracę?
Liczba postów: 501
75
(15-08-2013, 11:02 )stasiek127 napisał(a): A po innych kierunkach niż tylko te inżynierskie jak to wygląda? Łatwo o pracę?
W większych miastach, bądź takich w których przemysł jest wysoko rozwinięty o pracę jest łatwo

U nas w Tarnowie nie znajdziesz pracy jako absolwent np. Automatyki i Robotyki gdyż ofert o pracę dla takich absolwentów jest co najwyżej kilka, oraz wymagają doświadczenia, czego absolwent świeżo po studiach nie posiada
Serdecznie wszystkich Państwa zapraszam do zapoznania się z moją ofertą. Najlepszej jakości wyroby stolarskie drzwi drewniane, drzwi zewnętrzne/wewnętrzne, schody drewniane czy balustrady. Zapraszam do kontaktu.
Liczba postów: 396
19
A lekarze i pracownicy służby zdrowia? Przecież ja osobiście nie znam osoby, która skończyła by medycynę i nie miała pracy, albo nie prowadziła własnego gabinetu. Przecież teraz jest zapotrzebowanie na młodych lekarzy, gdyż np. w Tarnowie z tego co czytałem w Temi jest coraz więcej lekarzy w wieku emerytalnym, którzy nie powinni już leczyć, tylko ustąpić miejsca młodym lekarzom.
Polecam Państwu solidne, wykonane z najwyższej jakości drewna pod indywidualny wymiar. Realizujemy również nietypowe zlecenia. Zapraszamy do kontaktu!
Liczba postów: 501
75
Ale po medycynie jeśli nie pójdziesz na specjalizację możesz zostać co najwyżej zwykłym lekarzem rodzinnym, chociaż to też trudno tak wyjaśnić. Po specjalizacji masz wąskie grono zagadnienia w którym się specjalizujesz i jeśli faktycznie skończysz i zdasz wszystkie egzaminy specjalizacyjne to po studiach medycznych jako ekspert możesz zarabiać naprawdę wysokie pieniądze. Zarówno pracując na etacie w szpitalu bądź przychodni jak i prowadząc własny prywatny gabinet.
Serdecznie wszystkich Państwa zapraszam do zapoznania się z moją ofertą. Najlepszej jakości wyroby stolarskie drzwi drewniane, drzwi zewnętrzne/wewnętrzne, schody drewniane czy balustrady. Zapraszam do kontaktu.